להיות מוזמן לשיחת שימוע יכול להיות עניין מלחיץ למדי, אך הכנה נכונה יכולה לסייע לך לעבור אותו בצורה הטובה ביותר. פעמים רבות, קשה לנו לדעת בכלל למה הזמינו אותנו לשימוע, בעוד שפעמים אחרות אנחנו מבינים את הסיבה, אך לא מסכימים או לא מקבלים אותה. בכל מקרה חשוב לבצע הכנה חכמה מראש שתאפשר לכם לצלוח את המעמד הלא נעים בצורה הטובה ביותר. אם אתם ניצבים לפני שיחת שימוע הגעתם למאמר הנכון, אספנו עבורכם שלושה טיפים מעולים שיעזרו לכם להתכונן כראוי לשיחה.
שלושה טיפים שיעזרו לך לצלוח את השימוע
הכנה מראש
ראשית קחו נשימה עמוק. נכון המעמד לא נעים, אך אם תבואו אליו רגועים יש סיכוי טוב שתוכלו לעבור את השיחה בצורה הטובה ביותר האפשרית. שנית אספו ורכזו את כל המסמכים הרלוונטיים עבור שיחת השימוע. חשוב שתעברו על החוזה שלכם בצורה מדוקדקת ותכירו את הזכויות ואת החובות שלכם ואת תנאי הפיטורין כגון פיצויים, זמן הודעה מראש ומתי רשאים לפטר אתכם לפי החוזה. חשוב גם להכין תיעוד של מיילים חשובים וכל מסמך רלוונטי שיכול לסייע לכם במהלך השימוע.
בעקרון אתם אמורים לקבל מכתב זימון לשימוע בו מופיע פירוט על סיבות השימוע. קראו אותו בעיון ונסו להבין את הטענות שמופנות כלפיכם. כך תוכלו להכין תשובות לטענות צפויות, כולל הסברים והוכחות. הכנה נכונה תוכל לסייע לכם לנהל את השיחה בצורה ברורה וממוקדת.
ליווי מקצועי
על מנת לבצע הכנה חכמה ומקיפה מראש חשוב לקחת ליווי מקצועי. התייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה יכולה להיות משמעותית במקרה של שיחת שימוע. חשוב לבחור בעורך דין המומחה לתחום שמכיר היטב את החוק והתנסה במקרים דומים. אלון כהן – עו"ד מומלץ לדיני עבודה הוא אחד מעורכי הדין הכי מעורכים בתחום. עורך דין טוב יכול לסייע לכם להבין את הזכויות והחובות שלכם, לעבור על חוזה ההעסקה שלכם ולייעץ לכם כיצד להתמודד עם השימוע ולהתכונן אליו בצורה הטובה ביותר.
במקרים מסוימים, אם אתם חברים בארגון עובדים, כדאי לפנות לנציג הארגון ולבקש את נוכחותו בשימוע. נציג הארגון יכול לספק לכם תמיכה ולעזור לכם להציג את הטענות שלכם בצורה הטובה ביותר.
התנהלות במהלך השימועֿ
להתנהלות חכמה במהלך השימוע יכולה להיות השפעה קריטית על תוצאות השימוע. גם במקרה הזה עורך דין מנוסה יוכל לעזור לכם בצורה משמעותית, על ידי תמיכה ואפילו אימון לקראת השימוע.
במהלך השימוע חשוב שתשמרו על קור רוח והמנעו מתגובות רגשיות מדי. תנו לדוברים להשלים את דבריהם לפני שאתם מגיבים. לאחר שהם סיימו את הטענות שלהם קחו נשימה עמוקה ודברו בצורה רגועה ומקצועית. כשאתם טוענים את הטענות שלכם, הציגו את עמדתכם בצורה ברורה ומנומקת, וספקו עובדות והוכחות לטענות שלכם. חשוב לדעת שאם אתה מרגישים שמופעלים עליך לחצים בלתי הוגנים במהלך השימוע, ניתן לבקש הפסקה קצרה להתייעצות.
לסיכום, נכון, מדובר במעמד לא נעים ולא נוח, אך לצערנו המצב הזה קורה לעיתים. אם אתם ניצבים לקראת שימוע בצעו הכנה מוקדמת ושימרו על מקצועיות לאורך התהליך. כך תוכלו לעבור את השימוע על הצד הטוב ביותר האפשרי. בהצלחה!