מהן הטעויות שבגללן חייל שנפצע בצבא לא יקבל פיצויים
צבא ההגנה לישראל הוא חלק מהמסלול שכל אחד מאיתנו חייב לעבור בחייו, נשים או גברים. כתוצאה מכך שמדובר על מסגרת שאנחנו חיים בה בין שנתיים לשלוש וכתוצאה מכך שחלק מהתפקידים כוללים לא מעט סכנה, טבעי שגם יהיו לא מעט חיילים שנפצעים תוך כדי מילוי תפקידם. הפציעות יכולות קשורות למפגשים עם מחבלים וכדומה אך זו עלולה להיות גם תאונת דרכים שתגרום לאחוזי נכות כאלה ואחרים אצל החיים. מה שחשוב לדעת זה שחייל, חייל, קצינים ואנשי קבע אחרים זכאים לפיצוי אחרי תאונה כלשהי, רק השאלה מה עלינו לעשות כדי לקבל את הפיצוי המגיע לנו. הסטטיסטיקה בשטח מראה שלא פעמים החיילים לא מקבלים את המגיע להם וזה קורה בגלל שלוש טעויות נפוצות:
- אי רישום ותיעוד של הדברים: כתוצאה מפגיעה כזו או אחרת החייל מקבל טיפול רפואי ועליו, או על המעורבים בתקרית, למלא גם לא מעט מסמכים שמתעדים את הדברים. במקרים שבהם אין מסמכים המעידים על התרחשות הדברים ובמקרים שבהם אין תיעוד יהיה מאוד קשה בהמשך להוכיח את מה שקרה ואת הטיפול הרפואי שלו נזקק החייל. לכן חשוב כל כך לתעד את הדברים בצורה מסודרת ולשמור הכול בתיק רפואי.
- חיילים שלא מגישים תביעה: איך אפשר לקבל הכרה כנכים או לקבל פיצויים בגין תאונה מסוימת אם לא מגישים תביעה בצורה מסודרת? אין כל אפשרות כזאת וכאן הפתרון הוא פשוט וכולל את אי הוויתור למערכת. צה"ל רוצה שתגישו תביעות כי זו הדרך היחידה להעריך את הפיצויים שמגיעי לכם ובאמת לשלם לכם. אגב, מומלץ לבצע בדיקה מהירה לאיתור כספים ולגלות האם יש לכם כסף שלא ידעתם עליו.
- הגשת תביעה בצורה לא מספיק מקצועית: חשוב להבין שמערכת המשפט הצבאית דורשת מאיתנו להגיש תביעות בצורה מאוד מסוימת. לכן, על מנת שתוכלו להגדיל את הסיכוי שלכם לקבל את המגיע לכם, עליכם להכיר את המערכת ולהקפיד על הגשת התביעה בדיוק כפי שדורשים מכם.
קחו עורך דין שמכיר את מערכת המשפט לעומק
אם חשבתם לרגע לפנות לעורך דין אזרחי לקבלת עזרה בכל מה שנוגע לתביעה הצבאית שלכם, כדאי שתדעו זו טעות מרה. הגיע הזמן להבין שיש הבדל מהותי בין מערכת המשפט האזרחית ובין מערכת המשפט הצבאית ולכן עורך הדין שלכם חייב להיות מומחה במערכת המשפט הצבאית. יתרה מכך, עדיף שגם יהיה לו ניסיון בתחום הספציפי של תביעות פיצויים כתוצאה מפציעות ותאונות. כך תוכלו להיות בטוחים שיש מי שדואג לכם, שמכיר את החוק ויעשה הכול כדי שתקבלו באמת מה שמגיע לכם. האפשרות לקבל פיצויים מהצבא אומנם בדרך כלל לא תחזיר את הדברים לקדמותם טרם התאונה או הפציעה, אך ברוב המקרים פיצויים כן יוכלו להקל על החיים ועל ההתמודדות. לכן לא כדאי לדחות את הטיפול בדברים או להשאיר אותם ליד המקרה.