ההבנה שהרופא שלכם לא טיפל בכם כמו שצריך, או גרוע מכך, שהוא גרם לכם נזק, זו הבנה נוראית. אנחנו הרי פונים לרופאים השונים כשאנחנו מרגישים לא טוב ואנחנו מפקידים את חיינו בידיהם. אומנם זה נכון שלא תמיד מדובר על עניין של חיים ומוות, אך בהחלט מדובר לעיתים על מקרים קיצוניים שבהם רשלנות עלולה לפגוע בנו קשות. מה עושה אישה הרה שהרופא שלה נהג ברשלנות ולא שלח אותה לכל הבדיקות החשובות? ומה יעשה אדם שעבר ניתוח אך הסתבר שהמנתח שכח בתוך גופו חפץ זר? על המקרים הללו, ועוד רבים אחרים, עונים על ההגדרה של רשלנות רפואית וכדאי שתדעו: יש מה לעשות בנידון, פנו עוד היום אל עורך דין דוד פייל וספרו לו על המקרה שלכם.
האם יש לכם סיכוי מול הרופא?
לא אחת קורה שאנשים מוותרים על הגשת תביעות בגין רשלנות רפואית פשוט כי הם בטוחים שאין להם סיכוי מול הרופא ומול כל המערכת שתומכת בו. חשוב שתדעו שאומנם מאחורי כל רופא עומד בית חולים גדול שלרוב יגן עליו, אך יחד עם זאת, גם אתם לא תגיעו לבד למעמד הזה. למעשה תוכלו לבחור לכם עורך דין מקצועי שעוסק בתחום הרשלנות הרפואית מזה שנים ולקבל ממנו סיוע. בצורה כזאת תוכלו להבטיח שיש מי שדואג לאינטרסים שלכם ושיש מי שיוכל לעזור לכם לכל אורך הדרך. אין שום סיבה לוותר מראש כי אומנם קיים סיכוי שלא תקבלו פיצוי, אך קיים גם הסיכוי ההפוך. לכן שווה לכם להילחם ולנסות לשכנע את בית המשפט שהצדק אכן נמצא עמכם.
כמה זמן לוקחים תהליכים כאלה?
זה לא משנה על איזה מקרה של רשלנות רפואית מדובר, כי בכל מקרה ברגע שרוצים להגיש תביעה, זה כבר הופך להיות עניין משפטי לכל דבר. משמעות הדברים היא שאתם צריכים סבלנות ובנוסף, עליכם לבחור גם אנשי מקצוע שיוכלו לעזור לכם על הצד הטוב ביותר. הבעיה היא שאל בית המשפט בישראל מגיעים לא מעט מקרים של רשלנות רפואית בכל שנה, מה שאומר שקיים עומס גדול ולכן עליכם להיות סבלניים. בנוסף לכך, יהיה עליכם לוותר על החיסיון הרפואי שלכם וזה אומר שבהחלט יכול להיות שתצטרכו לדבר גלויות בבית המשפט על כל מה שקרה. מצד שני, אם זו הדרך היחידה לדאוג לכך שהרופא המתרשל ייתן את הדין, מה פתאום שתוותרו על כך? יש לכם סיכוי לא רע לזכות ולקבל פיצוי כך ששווה להילחם על מה שמגיע לכם.